Kovászos kenyérkészítő workshop

Ha pékáruról van szó, szerintem nincsen egészségesebb választás a házilag készült, hosszan érlelt kovászos kenyérnél. Maga a készítés folyamata is egy csoda. Elképesztő látni, ahogyan a kovász életre kelti a tésztát és a végén egy ropogós héjú, de könnyed puha bélzetű kenyérrel ajándékoz meg minket. Ezen a workshopon mindent megmutatok nektek a kenyérsütés folyamatáról, hogy nálatok is mielőbb kovászos kenyér illat lengedezzen.

Helyszín: GasztroTerem, 1042 Budapest (Újpest) Szent István tér 6.

32000 Ft36000 Ft

Bővebben a kovászos kenyérkészítő workshopról

  • A 4 órás workshopon az alapoktól vezetlek be titeket a kovászolás világába.
  • Mindent megbeszélünk a kovászról, a helyes kovász gondozásról, megnézzük milyennek kell lennie, milyen állapotban kell felhasználni, kitérünk az esetleges nehézségekre, felmerülő problémákra és azok megoldásaira.
  • Mindenki kap tőlem kovászt, aminek az első frissítését együtt fogjuk megcsinálni, így otthon már tudni fogjátok mi a teendő.
  • A kovász után rátérünk a kenyérsütésre, minden elméletet átbeszélünk, minden lépést, mozzanatot megnézünk és mindenki ki is próbálja saját tésztán.
  • A tanfolyamon mindenki egy hagyományos fehér kenyeret és egy részben teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó kenyeret dagaszt be, amit opcionálisan magvakkal, aszalványokkal dúsíthat.
  • Dagasztunk, laminálunk, hajtogatunk, formázunk. Mivel a kovászos kenyér kelesztése hosszú idő, a tésztákat mindenki hazaviheti és otthon fejezheti be.
  • Ahhoz, hogy a tésztaérés minden fázisát a megfelelő állapotban meg tudjunk nézni, mindenkinek készülünk egy saját megkelesztett tésztával, amit megformázunk és kis fa szakajtóban vihettek haza és majd otthon süthetitek ki.
  • Ezen kívül mindenki kap egy saját megkelesztett veknit is, amit a tanfolyamon fogunk bemetszeni és megsütni, szóval frissen sült kenyérrel fogtok hazaindulni.
  • A fa szakajtót a tésztához, valamint a befőttes üveget a kovászhoz mi biztosítjuk nektek.
  • A workshopon harapnivalókkal, frissítőkkel, finom kávéval várlak titket, illetve a program része egy közös ebéd is frissen sült kovászos kenyérrel, kencékkel, sajtokkal, szalámikkal, zöldségekkel.