Kovászos kenyérkészítő workshop
Ha pékáruról van szó, szerintem nincsen egészségesebb választás a házilag készült, hosszan érlelt kovászos kenyérnél. Maga a készítés folyamata is egy csoda. Elképesztő látni, ahogyan a kovász életre kelti a tésztát és a végén egy ropogós héjú, de könnyed puha bélzetű kenyérrel ajándékoz meg minket. Ezen a workshopon mindent megmutatok nektek a kenyérsütés folyamatáról, hogy nálatok is mielőbb kovászos kenyér illat lengedezzen.
Helyszín: GasztroTerem, 1042 Budapest (Újpest) Szent István tér 6.
32000 Ft – 36000 Ft
Bővebben a kovászos kenyérkészítő workshopról
- A 4 órás workshopon az alapoktól vezetlek be titeket a kovászolás világába.
- Mindent megbeszélünk a kovászról, a helyes kovász gondozásról, megnézzük milyennek kell lennie, milyen állapotban kell felhasználni, kitérünk az esetleges nehézségekre, felmerülő problémákra és azok megoldásaira.
- Mindenki kap tőlem kovászt, aminek az első frissítését együtt fogjuk megcsinálni, így otthon már tudni fogjátok mi a teendő.
- A kovász után rátérünk a kenyérsütésre, minden elméletet átbeszélünk, minden lépést, mozzanatot megnézünk és mindenki ki is próbálja saját tésztán.
- A tanfolyamon mindenki egy hagyományos fehér kenyeret és egy részben teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó kenyeret dagaszt be, amit opcionálisan magvakkal, aszalványokkal dúsíthat.
- Dagasztunk, laminálunk, hajtogatunk, formázunk. Mivel a kovászos kenyér kelesztése hosszú idő, a tésztákat mindenki hazaviheti és otthon fejezheti be.
- Ahhoz, hogy a tésztaérés minden fázisát a megfelelő állapotban meg tudjunk nézni, mindenkinek készülünk egy saját megkelesztett tésztával, amit megformázunk és kis fa szakajtóban vihettek haza és majd otthon süthetitek ki.
- Ezen kívül mindenki kap egy saját megkelesztett veknit is, amit a tanfolyamon fogunk bemetszeni és megsütni, szóval frissen sült kenyérrel fogtok hazaindulni.
- A fa szakajtót a tésztához, valamint a befőttes üveget a kovászhoz mi biztosítjuk nektek.
- A workshopon harapnivalókkal, frissítőkkel, finom kávéval várlak titket, illetve a program része egy közös ebéd is frissen sült kovászos kenyérrel, kencékkel, sajtokkal, szalámikkal, zöldségekkel.