MekKelek projekt online tanfolyam

  • A projekt célja, hogy mindenki megértse a kovász működését és megtanuljon vele otthon kovászos pékárukat készíteni.
  • A program során segítünk megtalálni egyénre szabottan azt a rutint,amely segíti, hogy a kovászolás a mindennapok részévé váljon és egyáltalán ne jelentsen nehézséget, fejtörést.
  • A MekKelek Projektet nem csak kezdő kenyérsütőknek ajánljuk, hiszen nagyon részletesen mutatja be a folyamatot és rengeteg új, hasznos információt, receptet hordoz magában haladóknak is.
  • A program megtanítja rugalmasan kezelni a folyamatot és megadja a bátorságot, ahhoz hogy bármilyen kovászos pékárut könnyedén el tudjunk készíteni.

Figyelem, figyelem!

A húsvéti készülődés jegyében, most egy együtt, közösen  induló csoportot hirdetünk meg.

CSATLAKOZZ MOST, légy részese a MekKelek közösségnek és illatozzon nálad is a saját készítésű kovászos kalácsod idén húsvétkor.

2025. Március 15-én közösen indulunk és lépésről-lépésre viszünk végig titeket a kovászolás folyamatán, a nulláról egészen a péksüteményekig. Sőt azok a résztvevők akik most csatlakoznak hozzánk, a húsvét előtti napokban részt vehetnek egy élő, online workshopon, ahol valós időben mutatom meg a kalács készítés minden fázisát és mindent megbeszélünk a kovászos péksütemények készítéséről is. Na és a kalácsos ajándék e-bookot is megemlítem még, amelyben a kedvenc kalács receptjeimet gyűjtöttem össze. Hidd el a saját készítésű kovászos kalácsod közelebb van hozzád, mint gondolod.

Várunk szeretettel! 🙂 

56000 Ft

Mi is az a Mekkelek Projekt?

  • Egy egyedülálló komplex online program, ahol minden a kovászolásról szól.
  • A tanfolyam, logikusan felépített, minden részletre kiterjedő elméleti és videós anyagokból áll, amelyek fokozatosan vezetnek be a kovászolás világába, egészen az alapoktól, a bonyolultabb kenyerek és péksütemények készítéséig.
  • A programot mindenki a saját tempójában tudja elvégezni.
  • A megértésre és a miértekre fókuszál, mélyreható részletességgel mutatja be a folyamatokat, minden eshetőségre, problémára, hibára kitér és megoldást kínál.
  • A tananyagok mellett, folyamatos támogatást nyújtunk.
  • Mindenki tagja lesz egy, zárt Facebook csoportnak, ahol lehet kérdezni illetve élő bejelentkezéseket is tartunk, amikor átbeszéljük a felmerült kérdéseket, problémákat.
  • A tanulást tanulókártyákkal, receptkártyákkal segítjük.
  • A csoportban folyamatosan osztunk meg új tapasztalatokat, recepteket.
  • Negyedévente egy házi versenyt is tartunk, ahol a nyertesek értékes kovászolással kapcsolatos csomagot kapnak.
  • A Facebook csoportban folyamatos a kommunikáció, hiszen fontosnak tartjuk, hogy végigkísérjük a tanulást és segítsünk.

Hogyan épül fel a Mekkelek projekt?

A programot két részre osztottuk:

  • Az első szakaszban szeretnénk mindenkit hozzásegíteni ahhoz, hogy minél hamarabb sikereket érjen el a kovászolás terén és mindenkinél friss kovászos kenyér kerülhessen a családi asztalra.
  • Az alapokkal kezdünk, kovászt nevelünk és megtanuljuk, hogyan kell hagyományos kovászos fehér kenyeret, majd teljes kiőrlésű kenyeret készíteni.
  • Az írásos magyarázat mellett minden lépésről pontos videós útmutató is rendelkezésre áll.
  • A program második felében pedig belemerülünk a kovászos péksütemények világába.
  • Először megismerkedünk az édes kovász fogalmával, majd el is készítjük azt.
  • Ezeket a péksüteményeket fogjuk elkészíteni: fonott kalács, csokoládés csiga, csokoládés-meggyes babka, vajas kifli.
  • A péksütemények készítéséről is minden esetben van videós anyag.
  • Ezeken kívül a programban még szerepelnek extra receptek, videós anyaggal az elkészítésről: ciabatta, pizza, teljes kiőrlésű sokmagvas stangli.
  • Minden anyaghoz tanulókártyák is vannak, amelyek ábrákkal is segítik a megértést.
  • A receptek elkészítését, receptkártyák segítik, amelyeken többféle időzítési/elkészítési lehetőség is fel van tüntetve.

A program tematikája

  • Bevezető, kovászolás elmélete és alapjai
  • Kovásznevelés, anyakovász készítés
  • Anyakovász fenntartása, helyes kovászgondozás
  • Kovász érését befolyásoló tényezők, kovász időzítés lehetőségei
  • Aktív kovász jelentése, készítése
  • Kovászmaradék felhasználásának lehetőségei,recept ötletek
  • Szükséges eszköz- és alapanyagismeret
  • Kovászos kenyérsütés lépései
  • Kovászos kenyérsütés lehetőségei és napirendbe illesztése
  • Fehér kenyér receptek
  • Ismerkedés a teljes kiőrlésű lisztekkel
  • Teljes kiőrlésű kenyerek készítése
  • Édes kovász jelentése, készítése
  • Édes kovászos péksütemények alapanyag ismerete,kovászos péksütemény készítés lépései
  • Sós és édes péksütemények, kenyérfélék receptjei