MekKelek Projekt

Privát és kiscsoportos workshopok

A workshop, ami csak RÓLAD/ RÓLATOK szól! 

Várlak szeretettel titeket, privát (1-2 fő) vagy kiscsoportos (3-4 fő) kovászos kenyérkésztő workshopokra a GasztroTeremben! A workshopon minden tudással, gyakorlati jó tanáccsal, recepttel felruházlak titeket, ami ahhoz szükséges, hogy mielőbb, általatok készített, friss kovászos kenyér illatozzon az asztalon. Közben pedig bőven van idő a kérdésekre és az egyedi nehézségek megbeszélésére.

Helyszín: GasztroTerem, 1042 Budapest (Újpest) Szent István tér 6.

 

Arra is van lehetőség, hogy a tematikát közösen alakítsuk ki a téged/titeket legjobban foglalkoztató témák alapján (kovászos kenyérkészítés, kovászos péksütemény készítés, kovászos croissant stb.), illetve, hogy 4-nél többen vegyetek részt a workshopon. Kérlek ezekben az esetekben, kérd egyedi árajánlatunkat!

120000 Ft160000 Ft

A privát workshopokat, előre egyeztetett hétköznapi napokon szervezünk meg, az alábbi tematika szerint:

  • A 3,5-4 órás workshopon az alapoktól vezetlek be titeket a kovászolás világába.
  • Mindent megbeszélünk a kovászról, a helyes kovász gondozásról, megnézzük milyennek kell lennie, milyen állapotban kell felhasználni, kitérünk az esetleges nehézségekre, felmerülő problémákra és azok megoldásaira.
  • Mindenki kap tőlem kovászt, aminek az első frissítését együtt fogjuk megcsinálni, így otthon már tudni fogjátok mi a teendő.
  • A kovász után rátérünk a kenyérsütésre, minden elméletet átbeszélünk, minden lépést, mozzanatot megnézünk és mindenki ki is próbálja saját tésztán.
  • A tanfolyamon mindenki egy hagyományos fehér kenyeret és egy részben teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó kenyeret dagaszt be, amit opcionálisan magvakkal, aszalványokkal dúsíthat.
  • Dagasztunk, laminálunk, hajtogatunk, formázunk. Mivel a kovászos kenyér kelesztése hosszú idő, a tésztákat mindenki hazaviheti és otthon fejezheti be.
  • Ahhoz, hogy a tésztaérés minden fázisát a megfelelő állapotban meg tudjunk nézni, mindenkinek készülünk egy saját megkelesztett tésztával, amit megformázunk és kis fa szakajtóban vihettek haza és majd otthon süthetitek ki.
  • Ezen kívül mindenki kap egy saját megkelesztett veknit is, amit a tanfolyamon fogunk bemetszeni és megsütni, szóval frissen sült kenyérrel fogtok hazaindulni.
  • A fa szakajtót a tésztához, valamint a befőttes üveget a kovászhoz mi biztosítjuk nektek.
  • A workshopon harapnivalókkal, frissítőkkel, finom kávéval várlak titket, illetve a program része egy közös ebéd is frissen sült kovászos kenyérrel, kencékkel, sajtokkal, szalámikkal, zöldségekkel.