Kovásznevelés kurzus
Kovászolás alapjai, kovásznevelés lépésről-lépésre, anyakovász készítése és fenntartása.
Régóta szeretnél elkezdeni kovászolni, de nem tudod hogyan kezdj bele? Akkor a legjobb helyen vagy! Ahhoz, hogy kovászos pékárut tudj készíteni, először is szükséged lesz egy nagyon jól működő anyakovászra.
9990 Ft
Bővebben a kovásznevelés kurzusról
A MekKelek Projekt ezen kurzusa, a kovász elkészítéseben lesz a segítségedre. Egészen az alapoktól vezet be a kovászolás elméletébe. Megmutatja, hogy mi is történik kovászolás során, hogy milyen folyamatok játszódnak le és, hogy milyen a kovász mikrobiális összetétele. Ezután pedig lépésről-lépésre elméleti és videós anyagok segítségével visz végig a kovásznevelés folyamatán. A kovász egy élő anyag, amely onnantól kezdve, hogy elkészült folyamatos törődést igényel. A tananyag tehát ezzel folytatódik. Megmutatja, hogyan készíts anyakovászt és hogyan tartsd fent, hogyan gondozd, hogy hamarosan csodaszép kovászos kenyerekkel ajándékozzon meg.
Ebben az online, videós tananyagban minden részletes információt megtalálsz ahhoz, hogy minössze két összetevőből: lisztből és vízből elkészíthesd az első kovászod és utána sem engedi el a kezedet, pontosan leírja, hogyan tudod napi néhány perc gondoskodással életben tartani.
Kovásznevelés kurzus tananyagának felépítése:
- Bevezető
- Kovászolás elmélete
- Kovászban lejátszódó enzimes folyamatok
- Kovász mikrobiális összetétele
- Kovásznevelés lépésről-lépésre
- Hogyan tovább kovásznevelés után?
- Anyakovász készítése
- Anyakovász fenntartása és gondozása
- Anyakovász problémák
- Hőmérséklet hatása a kovászra