MekKelek Projekt

Kovászos Croissant online kurzus

Már elérhető!!!

Bármennyit is gondolkodom, egyszerűen nem tudok tökéletesebb péksüteményt mondani a croissantnál. Tengernyi levegős, enyhén édes és vajas tészta réteg, amelyeket egy aranybarna, roppanós külső takar. Önmagában is isteni ízélmény, de számos töltelékkel is variálható, akár édesen, akár sósan. Azzal pedig biztosan nem mondok újat, hogy ebből is a házi a legfinomabb. Bizony otthon is készülhet!

Ezzel a tananyaggal ebben szeretnék segíteni és ha már lúd legyen kövér, kovásszal mutatom meg az elkészítését.

27990 Ft

Bővebben a kurzusról:

A MekKelek Projekt ezen kurzusa, minden szükséges információt tartalmaz, írásos és videós formában is, amely ahhoz szükséges, hogy a lehető legtökéletesebb croissant készüljön nálatok is kovásszal.
Évek óta kísérletezem kovászos croissant készítéssel, rengeteg megközelítést kipróbáltam, sütöttem, tapasztaltam, mígnem meglett a tökéletes formula, technika és ütemezés, amivel otthoni körülmények között, bármiféle különleges eszköz nélkül meg lehet csinálni. Most készen állok ezt veletek is megosztani!

A kovászos croissant készítése, bár igen hosszú időt vesz igénybe, maga az effektív munka nem sok és kisebb blokkokra van bontva. Minél többször készítjük annál jobb lesz, annál ügyesebbek leszünk benne. Van azonban néhány szabály és technika, amit meg kell tanulnunk hozzá. Kovásszal készítve a croissant még finomabb, sokkal komplexebb az ízvilága, hosszan érlelt és minden pozitív tulajdonságot hordoz, amit más kovászos pékáru is.

Tananyag felépítése:

  • Bevezető
  • Croissant eredete
  • Croissant tészta jellemzői
  • Szükséges alapanyagok, eszközök
  • Kovász helyes előkészítése
  • Részletes recept lépésről-lépésre a kovászos croissant elkészítéséhez, képekkel
  • Videós anyag a kovászos croissant elkészítéséről és az alkalmazott technikákról
  • Különböző töltelék és forma variációk (pisztáciakrémes croissant, sonkás-sajtos croissant, pan au chocolate)
  • Tippek croissant tárolásához

A kovászos croissant a tapasztalataim alapján, akkor a legfinomabb, ha édes kovásszal készítjük, így nektek is ezt javaslom, de természetesen lehet hagyományos kovásszal is dolgozni. Erre az esetre is kitérek a tananyagban.

Az édes kovász készítésének módszere, nem része ennek a tananyagnak, egy másik különálló kurzust találtok róla, ide kattintva.