Kovászos péksütemények online kurzus

MEGÉRKEZETT a kovászos péksütik online videókurzus! 🎉

Tanuld meg te is a tökéletes kovászos fonott kalács elkészítését lépésről-lépésre! 

Kovászos péksütemények készítése lépésről-lépésre, részletes elméleti anyagok, rengeteg gyakorlati videó, milliószor tesztelt (sós és édes) receptek.

15990 Ft

Bővebben a kurzusról:

A kenyerek után te is szeretnél belekóstolni a kovászos péksütemények világába?🥐 Megtanulnád, hogyan készíthetsz természetes kelesztéssel, foszlós és ízletes péksüteményeket? 💛

Először elhiszem, hogy bonyolultan hangzik, és felmerülhetnek benned, olyan kérdések, hogy kovásszal készítve “nem lesz savanykás a péksütemény” vagy  lehet-e olyan jó, mint egy élesztős verzió?”🤔

Természetesen lehet, sőt sokkal jobb!🎊 Ha megtanulod azokat alap “szabályokat”, apró részleteket, akkor nagyon könnyű lesz kovásszal elkészíteni a péksüteményeket. Ez sem ördögtől való, teljesen rugalmasan beilleszthető a hétköznapokba. Ahogy azt már a kenyérnél megszoktuk, egy picit tovább fog tartani a folyamat, de több dolgunk nem lesz, mintha élesztővel dolgoznánk. Ellenben, így a péksüteményeket is hosszan érlelt, egészségesebb formában tálalhatjuk a család elé. Ebben a tananyagban mindent elmondok nektek ennek miértjeiről, megmutatom, hogyan tudtok könnyen péksütiket készíteni.☝🏼✨

A kovászos péksütemények online kurzusban lépésről-lépésre mutatom meg,hogyan süthetsz kovászos péksüteményeket otthon. ➡️ Megismered az alapanyagokat, az egyes tészták kelesztési folyamatait, a dagasztás és formázás technikáit, valamint néhány könnyen elkészíthető, de mennyei péksütemény receptjét: fonott kalács, kakaós csiga, babka, békebeli vajas kifli stb. 🥰 A tanfolyam online formában, saját tempóban végezhető. Az elméleti és videós anyagokhoz is bármikor hozzáférhetsz. 

A kovászos péksütemények online kurzus felépítése:

  • Bevezető
  • Kovászos péksütemény tészták jellemzői
  • A péksüteményekhez szükséges alapanyagok, eszközök
  • A kovászos péksütemények készítésének lépései 
  • Sütés időzítése
  • A kovász helyes előkészítése a péksüteményekhez
  • Receptek: klasszikus fonott kalács, sós mini fonott kalács, puha kakaós csiga, csokoládés babka, békebeli vajas kifli 
  • Videós anyag a péksütemények elkészítéséről és az alkalmazott technikákról
  • Tippek péksütemények tárolásához

A kovászos péksütemények tapasztalataim alapján, akkor a legfinomabbak, ha édes kovásszal készítjük el, így nektek is ezt javaslom, de természetesen lehet hagyományos kovásszal is dolgozni. Erre az esetre is kitérek a tananyagban. 

Az édes kovász készítése nem része ennek a tananyagnak, hanem egy egész különálló kurzust szenteltem neki. Ugyan lehet sima kovásszal is jó végeredményt elérni, de édes kovásszal még sokkal-sokkal jobb és felhősebb a végeredmény. Azt javaslom, hogy akinek ez az előzmény kurzus nincs meg, először ezzel kezdjen.